Růžový olej

Přírodní kosmetika

Zveřejněno dne 22.4.2015

Růžový olej je jedním z nejpověstnějších, nejvíce ceněných, ale také nejdražších olejů na světě. Pravý a kvalitní růžový olej je jednou z nejcennějších komodit vůbec a bývá dražší než zlato. Pravý růžový olej se vyrábí z damašské růže neboli bulharské růže. Cena oleje je naprosto ospravedlnitelná, protože na jednu kapku růžového oleje je potřeba kolem šedesáti květů.

Účinky

Růžový olej má velmi aromatickou a opravdu hezky vonící látku, která se používá například při výrobě kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů. Růžový olej ale lze v malém množství přímo aplikovat na lidskou pokožku při péči o pleť. Růžovému oleji jsou připisovány i další léčebné účinky, zejména na sexualitu, používá se i jako antidepresivum.


Růžový olej z Bulharska

K výrobě růžového oleje je možné použít růži Rosa Damascena flos, což je růže damascénská, pěstovaná zejména v Bulharsku. V Bulharsku se růžový olej vyrábí v proslulém Údolí růží u města Kazanlak, které se nachází mezi Sofií a Burgasem, asi 200 kilometrů východně od Sofie. Zde se vyrábí tento olej ve velkém měřítku, jeho produkce zde dosahuje zhruba dvou tun ročně. Keře druhu Rosa Damascena flos zde tvoří velmi rozsáhlé plantáže. Výroba růžového oleje je známa již od starověku, kdy květy růže, růžový olej i výrobky z něj byly zasvěceny antické bohyni Venuši.

Recept na růžový olej

Na domácí výrobu růžového oleje budete potřebovat 30 g čistých okvětních růžových lístků a 330 ml kvalitního olivového oleje, v krajním případě může být i slunečnicový olej. Okvětní lístky napěchujte do skleněné lahvičky a zalijte olejem. Lahvičku uzavřete a nechejte týden na slunci. Pak přeceďte. Olej se používá k ošetření pleti. Pár kapek oleje vmíchaných do pleťového krému zjemní a zklidní suchou a podrážděnou pokožku.


Růžový olej saloos

Obličejový olej Růže Saloos obsahuje oleje lisované zastudena, a to bio jojobový, bio brutnákový a bio šípkový. Dále pak 100% esenciální oleje – růži bulharskou, růži marockou a další. K tomu navíc vitamíny A, E, F a lecitin. Olej má sytě žlutou barvu. Na celý obličej stačí několik kapek. Roztírá se lehce a dobře se vstřebává. Olej je balen v krásné lahvičce s kapátkem, aplikace je jednoduchá a příjemná.

Popis vlastností

Růžový olej Saloos zklidňuje podrážděnou pleť a je vhodný i na velmi citlivou pokožku, pomáhá při léčbě a hojení pupínků a vyrážek, zpevňuje a omlazuje, projasňuje pleť, hydratuje bez pocitu mastnoty. Je vhodný pro všechny typy pleti. Růžový olej Saloos intenzivně voní po růžích. Používají se 2 kapky na lehce navlhčenou pleť. Olej se ihned vsákne a nádherně hydratuje.

Zde se můžete podívat, jaká je cena oleje Saloos.

Autor: © svevi
Foto:
© Huhu

odkaz na článek

. Růžový olej [online]. Styl.ČeskýPřehled.cz, . .


Tento článek si během posledních třiceti dnů přečetlo 64 lidí.




sdílejte článek


Facebook   
Twitter   
Digg   

Poslat emailem

Vytisknout článek


přidejte sem svůj komentář

Nenašli jste zde přesně to, co jste hledali? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
Ke svému dotazu použijte tento formulář.


Jméno
E-mail
Nadpis
Komentář
Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
Připojit fotku
přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

zajímavé články
zaměření článku


SiteMAP | RSS